Γλυκαντικές ουσίες: ασφαλής η στέβια

0
66

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η χρήση του φυσικού γλυκαντικού στέβια (γλυκοζίτες στεβιόλης) είναι ασφαλής για τον καταναλωτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 31 διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων καθώς και ως επιτραπέζιο γλυκαντικό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και τον σχετικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό απάντησε ο αρμόδιος Επίτροπος Υγείας και πολιτικής Καταναλωτών της ΕΕ κ. J. Dalli, σε ερώτηση που υπέβαλλε ο Ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Θ. Σκυλακάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με το προϊόν και τα παράγωγά του καθώς τα χαρακτηριστικά του φυτού αυτού είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την ποιότητα των τροφίμων (έχουν έως και 300 φορές πιο γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη, δίχως να προσδίδουν θερμίδες) όσο και για την αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα (ως εναλλακτική καλλιέργεια).

econews

Σχόλια