Εξοικονόμηση ενέργειας στο Αιγάλεω

0
8

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Το ποσό των 700 χιλ. ευρώ περίπου εξασφάλισε ο Δήμος Αιγάλεω για έργα βιοκλιματικής ανάπλασης μέσω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ,  ύστερα από ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε πριν λίγο καιρό στο ΥΠΕΚΑ.

Στην πρόταση του Δήμου που ανερχόταν στις 990 χιλ. ευρώ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης του Υπουργείου, ήταν τέταρτη στην σειρά κατάταξης, εγκρίθηκαν τα 700 χιλ. ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη μελέτη και τις έργο-κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, τη μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού καθώς και την ανάπλαση της πλατείας Ζαμπέτα.

Στο πρόγραμμα επίσης εντάσσεται η μελέτη για την βιώσιμη αστική κινητικότητα στο σύνολο του Δήμου Αιγάλεω.

«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα προκειμένου να εξασφαλίσουμε πιστώσεις που θα διατεθούν για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού της πόλης μας», τόνισε σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς.

Και πρόσθεσε ότι «με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ προχωρούμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις στο ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, ενώ καταρτίζουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη βιώσιμη Αστική κινητικότητα στο σύνολο του Δήμου μας».

«Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην αναζήτηση χρημάτων με σκοπό να προβούμε σε έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες για την ποιοτική αναβάθμιση του Αιγάλεω», ανέφερε τέλος ο Δήμαρχος Αιγάλεω.

econews

Σχόλια