Ελέφαντες θρηνούν για το χαμό νεογέννητου (photo gallery)

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συγκίνηση προκαλούν οι φωτογραφίες μιας αγέλης ελεφάντων που θρηνεί για το χαμό της νεογέννητης ελεφαντίνας με το όνομα Lola, που γεννήθηκε με καρδιακή ανεπάρκεια και έχασε τη μάχη σε ηλικία τριών μηνών.

Η Lola επρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείρηση, ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς πέθανε κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών εξετάσεων.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Hellabrunn στο Μόναχο, όπου γεννήθηκε, επέστρεψαν το άψυχο σώμα της ελεφαντίνας στην αγέλη για να την αποχαιρετήσει η μητέρα της.

Πιστεύεται ότι οι ελέφαντες θρηνούν για το χαμό κάποιου μέλους της αγέλης τους και υπάρχουν ακόμα και αναφορές για ελέφαντες που δακρύζουν.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005, οι ελέφαντες συμπεριφέρονται σαν τους ανθρώπους και χαϊδεύουν με τις προβοσκίδες τους τα κόκαλα και τους χαυλιόδοντες όταν βρουν ένα νεκρό άτομο του είδους τους.

Έχουν καταγραφεί μάλιστα περιπτώσεις που ελέφαντες διέσχισαν μεγάλες αποστάσεις για να αγγίξουν με την προβοσκίδα το άψυχο σώμα κάποιου μέλους της αγέλης τους.

econews

Photo credit: Barcroft Media, EPA

Σχόλια