Ατμοσφαιρική ρύπανση: Σταθμοί μέτρησης στην Πελοπόννησο

0
28

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία, όλους τους βαθμούς διοίκησης και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εγκατάσταση στην περιφέρεια Πελοποννήσου σταθμού παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε εφαρμογή της Κοινοτικής οδηγίας.

Ο περιφερειάρχης σε συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης του θέματος σχετικά με την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για εγκατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθμού παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τόνισε ότι «θέλουμε αντικειμενικότητα στις μετρήσεις για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας της αιρετής περιφέρειας και όχι του ΥΠΕΚΑ, το οποίο προβαίνει σε παράνομες ενέργειες, όπως ανέφερε.

Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης, αναρωτηθείς γιατί τόσα χρόνια δε λειτουργεί ο σταθμός παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπως η Μεγαλόπολη, ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του νόμου.

econews

Σχόλια