Καλαφάτης: το Πασόκ τοποθετεί "ημετέρους" σε θέσεις-κλειδιά της Ενέργειας

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τοποθετήσεις στελεχών ελεγχόμενων από το Πασόκ σε κομβικές θέσεις του τομέα ενέργειας με σκοπό “να εδραιωθούν μηχανισμοί που θα δεσμεύουν τη λειτουργία της επόμενης κυβέρνησης” καταγγέλλει ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς “να εγκαταλείψουν κάθε απόπειρα για τετελεσμένα γεγονότα”.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του κ. Καλαφάτη αναφέρει τα εξής:

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, απ” ό,τι φαίνεται αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο τη συμμετοχή της στη μεταβατική κυβέρνηση.

Με τις ευλογίες της προωθούνται βιαστικά, ανακατατάξεις και τοποθετήσεις «ημετέρων» στελεχών σε θέσεις κλειδιά διαφόρων φορέων του τομέα ενέργειας, προκειμένου να εδραιωθούν μηχανισμοί που θα δεσμεύουν τη λειτουργία της επόμενης κυβέρνησης.

Με τις πράξεις αυτές, υπονομεύεται το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις πράξεις αυτές ως απαράδεκτες, οι οποίες αντίκεινται στην πολιτική δεοντολογία εν όψει των επικείμενων εκλογών και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να εγκαταλείψουν κάθε απόπειρα για τετελεσμένα γεγονότα.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι δεδομένο ότι όλες οι βεβιασμένες τοποθετήσεις στελεχών που έγιναν ή εξακολουθούν να γίνονται αυτήν την περίοδο, θα επαναξιολογηθούν οπωσδήποτε από την επόμενη κυβέρνηση».

Σχόλια