Ηλιακή ενέργεια: επενδύσεις $2 δισ. στο Ομάν από Γερμανούς-Ελβετούς

0
32

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δύο ιδιωτικά επενδυτικά fund, το ελβετικό Terra Nex και το γερμανικό Middle East Best Select (MEBS) σχεδιάζουν την κατασκευή μιας μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 400 μεγαβάτ στο Ομάν.

Η επένδυση ύψους 2 δισ. δολαρίων περιλαμβάνει έργα ανάπτυξης της ηλιακής τεχνολογίας στο αραβικό κρατίδιο, συμπεριλαμβανομένων μονάδων κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Terra Nex, Ντέιβιντ Χαϊμχόφερ “το σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον του Ομάν και οι περιβαλλοντικά φιλικές πολιτικές καθιστούν το Σουλτανάτο φυσικό εταίρο σε αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο”.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου έχει θέσει ως στόχο την κάλυψη του 10% των ενεργειακών αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ως το 2020.

Το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από γερμανικά κεφάλαια, με το MEBS να βασίζεται σε μια ομάδα Γερμανών θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.

Όπως αποκάλυψε ο Χαϊμχόφερ, 600 εκατ. δολάρια, δηλαδή το 30% της συνολικής επένδυσης θα προέλθει από ίδια κεφάλαια, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί μέσω δανείων από ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

econews

Σχόλια