Εξοικονόμηση ενέργειας: σχέδιο δράσης από τον Δήμο Ηρακλείου

1
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σύμφωνο των Δημάρχων όπου συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου, συνεδρίασε τη Δευτέρα η Ομάδα Ενεργειακής Διαχείρισης και Κλιματικής Αλλαγής.

Η συνάντηση έγινε με την συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, των αρμόδιων αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων,  του Διευθυντή του Ενεργειακού Κέντρου της Περιφέρειας, εκπροσώπου του ΤΕΙ Κρήτης και στελεχών του Δήμου.

Σκοπός της συνάντησης είναι ο καθορισμός συγκεκριμένων ενεργειών για την υποβολή του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας μέχρι τα τέλη Μαρτίου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας (δημοτικά κτίρια, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημοτικός φωτισμός-δρόμοι, πάρκα, πλατείες), την αύξηση της χρησιμοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Α.Π.Ε  (ηλιακή και αιολική ενέργεια) κατά 20% μέχρι το 2020 και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα CO2 μέσα από μια σειρά ενεργειών αλλά και την συνεχή αναβάθμιση των χώρων του πρασίνου που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης εξέφρασε την βούληση της Δημοτικής Αρχής για την εξοικονόμηση πόρων μέσα από πρωτοβουλίες και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και επισήμανε ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά το περιβάλλον, τόνισε δε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι έτοιμος να εκπληρώσει  τους  στόχους  που θέτει το  Σύμφωνο μέχρι τον Απρίλιο του 2012.

Τέλος δόθηκαν κατευθύνσεις στους επιμέρους τομείς δράσης του Δήμου και η Ομάδα Ενεργειακής Διαχείρισης και Κλιματικής Αλλαγής θα συνεργαστεί ξανά στις 30 Ιανουαρίου όπου θα γίνει η αποτίμηση των ενεργειών που θα έχουν γίνει μέχρι τότε.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. μα ποτε γινονται οι στελεχωσεις αυτων των ομαδων?δημοσιευτηκε ποτε η δημιουργια τετοιας ομαδας?

Comments are closed.