Ηellas Energy: 14% εξοικονόμηση ενέργειας στο ΙΚΕΑ Κύπρου

0
135

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την Ηellas Energy και το σύστημα ULTRA, εμπιστεύθηκε το ΙΚΕΑ Κύπρου, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και φιλικότερης προσέγγισης προς το περιβάλλον.

Η εγκατάσταση του συστήματος έγινε το Σεπτέμβριο του 2010 και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 καταγράφηκαν σημαντικά αποτελέσματα  εξοικονόμησης  ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ την ίδια ώρα επιτεύχθηκε απόσβεση του κόστους των συστημάτων.

Συγκεκριμένα η Hellas-Energy (Μυτιλινέλης Group Of Companies) εγκατέστησε συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας ULTRA, τύπου U-1000 και U-500 (2000kVA), στις εγκαταστάσεις της ΙΚΕΑ Κύπρου, στο κατάστημα της H.M HOUSEMARKET CYPRUS LTD (ΙΚΕΑ) που βρίσκεται στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με στοιχεία ενεργειακής μελέτης τα οποία διενεργήθηκε από ανεξάρτητη εταιρεία, καταγράφηκε μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης του 13,5%.

Η μελέτη κατέγραψε τα φορτία της εγκατάστασης, αλλά και την κατανάλωση σε kWh, και σε KVA- maxim demand, για την περίοδο 1/9/2010 έως  1/9/2011.

Σχολιάζοντας το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας στο ΙΚΕΑ, ο πρόεδρος της εταιρείας Ηellas Energy, Δημήτρης Μυτιληνέλης ανέφερε: «Η   αποδοτικότητα του συστήματος Ultra, παρέχει πολλά πλεονεκτήματα για κάθε επιχείρηση και τα αποτελέσματα εξοικονόμησης ενέργειας που καταγράφηκαν στο ΙΚΕΑ Κύπρου, αποτελούν μόνο την αρχή της συνεργασίας με τον Όμιλο, καθώς αναμένουμε την επέκταση της συνεργασίας μας και σε   άλλες εγκαταστάσεις του ομίλου στην Ελλάδα.»

Δήλωσε επίσης πως σε   αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες η εξοικονόμηση ενέργειας είναι   σημαντική παράμετρος, στην μείωση των λειτουργικών εξόδων, κάθε εταιρείας.

Οι δύο εταιρείες τονίζουν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενεργείας, την προστασία του   περιβάλλοντος, την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή καθώς και την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι η Ηellas Energy μαζί με την Easy Finance προσφέρουν ευκαιρία χρηματοδότησης στις εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν στην εξοικονόμηση ενεργείας με το προϊόν green, χωρίς προκαταβολή και με  αποπληρωμή σε 24 μηνιαίες δόσεις συμφώνα με την εξοικονόμηση.

Η εταιρεία Ηellas Energy έχει εγκαταστήσει επιτυχώς περισσότερα από 1.500 τέτοια συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 210 88 22 300 για Ελλάδα και 77 77 29 19 για Κύπρο ή μέσω της ιστοσελίδας  www.hellas-energy.com.

Σχόλια