Βιοκλιματική ανάπλαση στο Μαρούσι: «Πράσινο» έργο 7,6 εκατ. ευρώ

2
41

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, προχώρησε στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης, του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου, με προϋπολογισμό € 7,6 εκατομμύρια.

Το έργο είχε προγραμματισθεί να εκτελεσθεί με πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Η ένταξή του στο ΕΣΠΑ και στα συγχρηματοδοτούμενα έργα επιτρέπει στην Περιφέρεια επωφελέστερη κατανομή των πόρων της και στην εκτέλεση επιπλέον δράσεων από τις πιστώσεις της.

Αναφερόμενος στο έργο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Το έργο πραγματοποιείται με χρήματα της Περιφέρειας. Θυμίζω ότι είχαμε υποσχεθεί στους δημότες του Αμαρουσίου ότι το έργο θα γίνει ανεξαρτήτως πηγών χρηματοδότησης. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση για την κατασκευή ενός πρωτότυπου έργου, το οποίο έχει αγκαλιάσει όλος ο εμπορικός κόσμος της περιοχής».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η ανάπλαση αυτή  αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Μαρούσι, ευελπιστώντας ότι θα βοηθήσει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

«Αποστολή μας είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη άμεσα και έμμεσα», συμπλήρωσε ο κ. Σγουρός.

Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής,  κ. Μ.  Σανταμούρη.

Με το έργο αυτό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα καταστήσουν το κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου χώρο συνάντησης και αναψυχής κατοίκων και επισκεπτών.

econews

2 Σχόλια

  1. Το έργο αυτό είναι ένα ακόμη σκάνδαλο για το Μαρούσι. Πλέον ο ορισμός του βιοκλιματικου έχει εξευτελιστει τελείως. Αν κάποιος που γνωρίζει έστω και βασικές αρχές βίοκλιματικου σχεδιασμού, κοιτάξει τη μελέτη θα αντιληφθεί πως ενιαίο φούσκα. Το να βάζεις δεντράκια σε συστοιχες δεν σε κάνει βιοκλιματική!!!
    Κοίταξε μόνο τα υπόλοιπα έργα που έχουν γίνει στο Μαρούσι. Χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό κατασπαταλουντα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και της ευρωπαϊκής ένωσης!

  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο. Το παρακολουθώ το έργο και είναι γελοίο να το θεωρήσουν βιοκλιματική ανάπλαση.

Comments are closed.