ΧΥΤΑ Ξερόλακκας: έκκληση για λήξη του αποκλεισμού

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκκληση στους κατοίκους να σταματήσουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας στην Πάτρα, απηύθυνε ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους να λήξουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ «για να μην γεμίσει η Πάτρα σκουπίδια», ενώ σε ό,τι  αφορά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμισε ότι «στην παρούσα φάση οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της παράτασης της λειτουργίας της Ξερόλακκας μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί το Εργοστάσιο, σημαίνει αύξηση των τελών που πληρώνουν οι πολίτες της Πάτρας, κατά 45%».

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ότι κινδυνεύει η υγεία τους από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο δήμαρχος Πατρέων διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών καθώς ο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας λειτουργεί  «με όρους που καμία σχέση δεν έχουν με αυτούς που επικρατούσαν μέχρι σήμερα».

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ. Το πρόβλημα είναι έντονο στην Πάτρα και το Ρίο, όπου έχουν συσσωρευτεί περίπου 2.000 τόνοι απορριμμάτων.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. O XYTA της Ξερόλακας πρέπει να κλείσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Είναι παράνομη η λειτουργεία του γιατί βρίσκεται δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο και έχει υπερφορτωθεί με σκουπίδια εδώ και χρόνια κάτι που είναι επικίνδυνο για ολόκληρη την Πάτρα.
    Τα σκουπίδια πρέπει να αρχίσουν να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ του Φλόκα και να επιταχυνθούν οι εργασίες που χρειάζονται για τη δημιουργία του ΧΥΤΥ.
    Ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακας πρέπει να κλείσει γιατί δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής του.

Comments are closed.