Ειδικό Τέλος Ακινήτων: "αποσύνδεση" από λογαριασμό ΔΕΗ εξετάζει το ΥΠΟΙΟ

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την απεξάρτηση του ειδικού τέλους ακινήτων που επιβάλλεται επί της δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας  από το λογαριασμό της ΔΕΗ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, ΥΠΟΙΟ διερευνά το σενάριο το “χαράτσι” να επιβάλλεται μέσω ειδικού ειδοποιητηρίου της εφορίας αντί των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπερ σημαίνει ότι θα επιβαρυνθεί το σύνολο των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών είτε ηλεκτροδοτούνται είτε όχι.

Με αυτό τον τρόπο το Κράτος σκοπεύει να αντιπαρέλθει της κίνησης ορισμένων ιδιοκτητών που διακόπτουν την ηλεκτροδότηση των ακινήτων τους (κυρίως σε δευτερεύουσες κατοικίες ή εξοχικά) ή μοιράζουν το ρεύμα από ένα ρολόι σε πολλά διαμερίσματα (στις μικρές πολυκατοικίες)  ώστε να αποφύγουν το ειδικό τέλος.

Όπως αναφέρει το capital, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να επιβάλλουν το φόρο ακινήτων μέσω του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για το οποίο γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί. Όταν γίνει αυτό οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν φορολογικό εκκαθαριστικό, όπως αυτό του ΕΤΑΚ που έλαβαν το 2008 και 2009, στο οποίο θα έχει βεβαιωθεί το τέλος ακινήτων.

econews

Σχόλια