Ρεκόρ αποζημιώσεων για τις φυσικές καταστροφές το 2011

0
108

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν το 2011 οι οικονομικές ζημιές από τις φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί στην Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Munich Re, τη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως, οι οικονομικές ζημιές από τις φυσικές καταστροφές έφτασαν το 2011 τα 380 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αποζημιώσεις της ασφαλιστικής βιομηχανίας έφτασαν τα 105 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αποζημιώσεις που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για τον σεισμό και το τσουνάμι τον Μάρτιο στην Ιαπωνία υπολογίζονται στα 35 με 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο σεισμός στη Νέα Ζηλανδία κόστισε στην ασφαλιστική βιομηχανία άλλα 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι οικονομικές ζημιές από τις φυσικές καταστροφές το 2011 είναι υπερδιπλάσιες συγκριτικά με πέρυσι και τριπλάσιες σε σχέση με την περασμένη δεκαετία.

Σχεδόν οι μισές από τις συνολικές αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για το 2011 καταβλήθηκαν σε πληγέντες από τους σεισμούς στην Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στις ΗΠΑ, οι οικονομικές ζημιές, που προκλήθηκαν κυρίως από κεραυνούς και τυφώνες, έφτασαν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι παρά τις μεγάλες αποζημιώσεις, πολλοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οι αιτήσεις δεν ήταν αρκετά υψηλές ώστε να αυξήσουν τις τιμές των αντασφαλίσεων, αφού οι αντασφαλιστικές εταιρίες εξακολουθούν να διαθέτουν μεγάλα πλεονάσματα κεφαλαίου.

econews

Σχόλια