Ειδικό Τέλος ΑΠΕ: «μικρή επιβάρυνση – μεγάλα οφέλη» λέει ο ΠΑΣΥΦ

1
72

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ανακοίνωση για το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ), επισημαίνοντας ότι το ποσό που καταβάλλουν οι καταναλωτές δημιουργεί θέσεις εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα, ο ΠΑΣΥΦ υποστηρίζει μόνον ένα μικρό μέρος του Τέλους ΑΠΕ κατευθύνεται για την ενίσχυση της παραγωγής ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,  ωστόσο ακόμα και για το μέρος του Τέλους ΑΠΕ που ενισχύει πραγματικά τους παραγωγούς «πράσινου ρεύματος», ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει ότι είναι μία από τις λίγες επιβαρύνσεις που πληρώνει και έχουν άμεσο και χειροπιαστό όφελος στην εγχώρια οικονομία και ειδικότερα στην απασχόληση.

«Το ελάχιστο αυτό ποσό που πληρώνει η κάθε οικογένεια δημιουργεί θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιο οικονομικό όφελος στις τοπικές και στην εθνική οικονομία», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΦ, προσθέτοντας ότι μέσα στο 2011 ο τομέας των φωτοβολταϊκών κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τον κύκλο εργασιών του και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

«Η ανάπτυξη αυτή έχει φέρει άνθηση στην απασχόληση. Σήμερα, η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών προσφέρει άμεσα 6.800 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 10.800 ακόμη έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης στην ευρύτερη οικονομία. Πολλές χιλιάδες ακόμα θέσεις εργασίας είναι άμεσα συναρτώμενες με τα φωτοβολταϊκά», υποστηρίζει ο ΠΑΣΥΦ, εξηγώντας ότι τα λίγα ευρώ το χρόνο που δίνει ο καταναλωτής ως «Τέλος ΑΠΕ», μετατρέπονται σε απασχόληση.

«Μακάρι σε όλους τους τομείς τα χρήματα που πληρώνουμε να έπιαναν τόπο τόσο άμεσα και τόσο αποτελεσματικά» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΦ κ. Νίκος Καλογεράκης.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΖΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ PANELS ΚΑΙ INVERTERS

Comments are closed.