Καύσιμα: προτεραιότητα για την κυβέρνηση η πάταξη του λαθρεμπορίου

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Βασική προτεραιότητα είναι για την κυβέρνηση η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, οι Γενικές Γραμματείες Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Πληροφοριακών Συστημάτων και Εμπορίου εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τον έλεγχο των συστημάτων εισροών-εκροών καυσίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά από επανειλημμένες συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που είχαν δοθεί από την Εθνική  επιτροπή για την πάταξη της φοροδιαφυγής, υπογράφθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών από τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και την διασύνδεσή τους με φορολογικούς μηχανισμούς.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επεξεργάζεται τις προδιαγραφές ηλεκτρονικής διασύνδεσης και αποστολής των στοιχείων των συστημάτων αυτών, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεργασία για την εκπόνηση σχεδίου ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής εισροών και εκροών στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων.

Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής κατά της φοροδιαφυγής υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών δόθηκε σαφής εντολή καθημερινής στενής συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο στόχος αυτός αναγορεύθηκε σε βασική προτεραιότητα της Εθνικής Επιτροπής.

econews

Σχόλια