ΥΠΕΚΑ: Στους δήμους τα πρόστιμα για τη ρύπανση

2
14

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Στους δήμους και στις τοπικές κοινωνίες μετατίθεται στο εξής το κόστος των παραβάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το νομοσχέδιο θεσπίζει την παρακράτηση των ποσών που επιβάλλονται ως χρηματικά πρόστιμα στη χώρα μας για παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατά την διαδικασία κατανομής των κεντρικών πόρων στους ΟΤΑ και στα νομικά τους πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιούν χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ή στα οποία υπάρχουν ανενεργοί αλλά μη αποκατεστημένοι χώροι.

Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση από το 2014 ειδικού τέλους ταφής για ορισμένες κατηγορίες αποβλήτων όταν οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής χωρίς προηγούμενη επεξεργασία.

econews

 

2 Σχόλια

 1. Παρακολουθώ όλες σας τις εκπομπές και διαβάζω τα δημοσιεύματα σας όπου τα βρω, είστε άξιοι συγχαρητηρίων, θα έπρεπε να σας διαθέτουν τριπλάσιο χρόνο και μια εκπομπή τη μέρα. Το περιβάλλον σας χρειάζεται κι εμείς, μετά από κάθε εκπομπή σας, γινόμαστε περιβαλλοντικά σοφότεροι.
  Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα:
  Οι περισσότεροι Δημοτικοί «Άρχοντες» αγνοούν προφανώς, το γνωστό της εποχής μου: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»,( το γιατί δεν ήταν (τότε) ολόκληρη, ποτέ δεν κατάλαβα.) Ένας εξ αυτών είναι και ο δικός μας, δηλαδή ο, των Χανίων Δήμαρχος, με περιβαλλοντική συνείδηση 0, ιδιαίτερα δε, στην ανεξέλεγκτη διαχείριση των επικινδύνων καρκινογόνων αποβλήτων και όχι μόνο.
  Θα ήταν μεγάλη προσφορά στους Δημότες μας, στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αν δύναστε να αναδημοσιεύσετε (κατά τη κρίση σας) σχετικά άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο «Ελληνικό Καφενείο» στις 28/8, 30/8 και 8/9 ε.έ., έχοντα σχέση με τη κατεδάφιση του Παλαιού Νοσοκομείου Χανίων και την μη περιβαλλοντικά αποδεκτή διάθεση των επικινδύνων υλικών και αποβλήτων της κατεδαφίσεως, αμίαντος κ.α.
  Ευχαριστώ.
  Environmental Analyst

  • Σας ευχαριστούμε θερμά για τα καλά λόγια.
   Και μια διευκρίνηση: το econews.gr είναι μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα που δεν έχει καμμία σχέση με την ομώνυμη εκπομπή του Σκάι ή άλλο μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα.

   Όσον αφορά στο θέμα με τη διάθεση των αποβλήτων κατεδαφίσεως του Παλαιού Νοσοκομείου Χανίων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα το ερευνήσουμε.

   Φιλικά,
   Η συντακτική ομάδα.

Comments are closed.