Διαχείριση Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο

0
12

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Υπεγράφη από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα η υπαγωγή του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Στη μεγάλη κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, στόχος μας είναι όχι απλώς να την ξεπεράσουμε αλλά να μεταβούμε σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με αιχμή την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της απασχόλησης. Ήδη εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και αναθέρμανσης της οικονομίας, και στο πλαίσιο αυτό προωθούμε δυναμικά και τα έργα ΣΔΙΤ ειδικότερα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων με παράλληλη συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους»

Ήδη βρίσκεται σε διαγωνισμό μέσω ΣΔΙΤ το έργο του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και προετοιμάζονται και επόμενα έργα στις περιφέρειες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει δυναμικά στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων με παράλληλο στόχο την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας, δημιουργώντας νέες προοπτικές για επενδύσεις και θέσεις απασχόλησης.

Η διαγωνιστική διαδικασία η οποία άμεσα θα ξεκινήσει θα επιτρέπει όλες τις δόκιμες τεχνολογίες οι οποίες καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

«Επενδύσεις και περιβάλλον δεν είναι συγκρουόμενες έννοιες, αλλά ο συνδυασμός τους απαιτούμενο στοιχείο βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της χώρας μας. Αλλαγή νοοτροπίας που μπορεί να δώσει διέξοδο στην υγιή επιχειρηματικότητα προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της» δήλωσε σχετικά ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ συμμετείχαν οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης Μιχάλης Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Πρόεδρος), Βενιζέλος Ευάγγελος Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τάσος Γιαννίτσης Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  Πάρης Κουκουλόπουλος Υφυπουργός Εσωτερικών, Θάνος Μωραίτης Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ συμμετείχαν και οι κκ Μαντζούφας Νίκος Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

econews

Σχόλια