Διπλή Ανάπλαση: έγκριση από Δ.Αθηναίων – "Πράσινο" σε γήπεδο ΠΑΟ-Εμπορικό Βωβού

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη Διπλή Ανάπλαση των περιοχών Βοτανικού – Λεωφόρου Αλεξάνδρας ενέκρινε ο Δήμος Αθηναίων σε χθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση (22/12).

Ειδικότερα, έγινε δεκτή τόσο η επικαιροποιημένη Ειδική Μελέτη (Master Plan) όσο και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) κατόπιν εισήγησης της αντιδημάρχου τεχνικών Υπηρεσιών Σουλτάνας Σπυροπούλου.

Η εισήγηση “πέρασε” από το δημοτικό συμβούλιο με 29 ψήφους υπέρ -παρατάξεις Καμίνη και Κακλαμάνη- και 4 κατά (σύμβουλοι Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοιχτή Πόλη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει ο Δήμος είναι να εφαρμόζει το νόμο, όπως τροποποιήθηκε, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)», τόνισε πως η υλοποίησή του έργου της Διπλής Ανάπλασης είναι και αποτέλεσμα των δικών του προσπαθειών και ζήτησε από την αρμόδια αντιδήμαρχο να γίνουν κάποιες αλλαγές στη μελέτη ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα ακύρωσης από το ΣτΕ, με το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό.

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε την αντίθεσή της, επισημαίνοντας ότι «παραχωρείται δημόσιος χώρος με λεφτά του Δήμου, για να αναπτυχθούν τα επιχειρηματικά σχέδια του Βωβού και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Τέλος, η Ανοιχτή Πόλη τόνισε πως «ο μόνος λόγος για τον οποίο προωθείται σήμερα η ειδική μελέτη, είναι για να διαμορφωθεί με δημόσιο χρήμα η περιβάλλουσα περιοχή, ώστε να κτίσει στο κατάλληλο περιβάλλον η εταιρεία Βωβού. Αυτό δεν λέγεται εξυγίανση του Ελαιώνα αλλά πρόσδεση του δήμου στα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σχόλια