Η Βασίλισσα επενδύει στις ΑΠΕ – «Πράσινο» το Κάστρο Γουίνσδορ

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, η Βασίλισσα Ελισάβετ τελικά γίνεται «πράσινη», με την εγκατάσταση της τελευταίας γεννήτριας στο υδροηλεκτρικό έργο που ετοιμάζει εδώ και καιρό στον Τάμεση για την παροχή καθαρής ενέργειας στο Κάστρο Γουίνσδορ .

Το υδροηλεκτρικό έργο, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. λιρών Αγγλίας, αναμένεται να τροφοδοτεί με ενέργεια από το νέο έτος το Κάστρο Γουίνσδορ  και 300 νοικοκυριά της περιοχής.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για την υλοποίηση του σχεδίου, καθώς οι προηγούμενες προσπάθειες απέτυχαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ήδη συνάψει συμφωνία με εταιρεία ηλεκτρισμού για την πώληση της ενέργειας που θα παράγει το υδροηλεκτρικό έργο.

Αν και ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα, εκτιμάται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας η βασίλισσα θα γλιτώσει αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς ρεύματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος αφού το κάστρο Γουίνσδορ θα τροφοδοτείται με καθαρή ενέργεια.

Σημειώνεται ότι οι γεννήτριες του υδροηλεκτρικού έργου αγοράστηκαν από εργοστάσιο στην Ολλανδία και κοστίζουν 700.000 λίρες Αγγλίας. Το κόστος εγκατάστασης ανήλθε σε ένα εκατομμύριο λίρες Αγγλίας.

Υπολογίζεται ότι η πράσινη ενέργεια από το υδροηλεκτρικό έργο θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 790.000 κιλά ετησίως.

 

 

 

 

 

 

econews

Σχόλια