Το ηλεκτρικό Tesla Model S στην αγορά – Οι εκδόσεις

3
50

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

H Tesla Motors ανακοίνωσε τις τελικές τιμές και εκδόσεις του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τον τίτλο Model S, το οποίο θα παρουσιαστεί στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου το 2012.

Το Model S θα έρθει σε τέσσερις εκδόσεις. Η βασική κοστίζει σχεδόν 50,000 δολάρια και είναι εξοπλισμένη με μια μπαταρία 40 κιλοβατωρών που παρέχει αυτονομία 250 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η μεσαία έκδοση φέρει μπαταρία 60 kwh με αυτονομία 370 χιλιόμετρα και κοστίζει 60.000 δολάρια.

Οι δύο κορυφαίες εκδόσεις έχουν αυτονομία 480 χιλιομέτρων αναφόρτιση και μπαταρία 85 kwh. Η απλή κοστίζει 70.000 δολάρια και η γρήγορη 80.000 δολάρια.

Η Tesla έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην ανάπτυξη του Model S με αποτέλεσμα οι ζημίες της να αυξηθούν σε 65 εκατ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο από 35 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ελπίζουν πως η κατάσταση θα αντιστραφεί μόλις το Tesla Model S βγει στην αγορά.

Μέχρι στιγμής έχουν δεχθεί παραγγελίες για 6500 κομμάτια, 1150 εκ των οποίων το τελευταίο τρίμηνο.

Οι μπαταρίες είναι της ιαπωνικής Panasonic.

econews

3 Σχόλια

  1. H Tesla Motors απέδειξε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι αμαξάκια του golf όταν λάνσαρε το Roadster, ένα διθέσιο σπόρ με επιδόσεις αλλά και μεγάλων αποστάσεων.

    Όσοι το αγόρασαν το αγάπησαν και η εταιρία χρησιμοποιεί τα κέρδη για την ανάπτυξη πιο οικογενειακών μοντέλων όπως το Μodel S (Sedan). Μακάρι να το δούμε και στην Ελλάδα κάποια στιγμή.

  2. Ακουσα οτι στην Αθήνα θα δημιουργιθούν οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει η Kwh?

Comments are closed.