Η Schneider Electric θριάμβευσε στα «Gigaton Awards»

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το ‘Carbon War Room’, το ‘Gigaton Throwdown’ και η Παγκόσμια Σύνοδος για το Κλίμα (World Climate Summit) απένειμε στη Schneider Electric βραβείο ‘Gigaton’ για την εξαιρετική ηγετική δραστηριότητα της επιχείρησης στη μείωση χρήσης άνθρακα, μαζί με τη Suntech, τη Tesco, την Phillips, τη Swisscom και την Centrica, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2011, στο Durban. Τα Βραβεία ‘Gigaton’ έχουν σκοπό να εμπνεύσουν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο όσον αφορά στη μείωση των εκπομπών αερίων του άνθρακα.

«Επικροτούμε την εταιρία Schneider Electric, αποδέκτρια βραβείου ‘Gigaton 2011’, για την εξαιρετική προσπάθειά της, η οποία θέτει το βιομηχανικό πρότυπο για την εταιρική μείωση των εκπομπών αεριών του άνθρακα και της βιωσιμότητας», δήλωσε ο Jigar Shah, Διευθύνων Σύμβουλος, Carbon War Room. Το ‘Carbon War Room’ προσδοκά να δει τα αποτελέσματα των προσπαθειών των νικητών και την έμπνευση που αυτά θα επιφέρουν».

Ως νικητής ‘2011 Best-in-Class Gigaton Award’, η Schneider Electric έχει αναγνωριστεί για την ηγετική της θέση στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας και της ανάπτυξης έξυπνων δικτύων (smart grids).

«Ο άνθρακας δεν αποτελεί είναι μόνο ένα περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά και μια επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις. Ως παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, έχουμε επικεντρωθεί στην προώθηση λύσεων για τους πελάτες μας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ και εμείς οι ίδιο χρησιμοποιούμε αυτές τις λύσεις εντός της επιχείρησής μας», δήλωσε ο Gilles Desroches Vermot, Senior VP Βιώσιμης Ανάπτυξης της Schneider Electric. «Το γεγονός αυτό εκτός του ότι είναι καλό για τον πλανήτη, αποτελεί και μία φανταστική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις. Είναι τιμή μας που η Ακαδημία ‘Gigaton Awards’ αναγνωρίζει τις καθημερινές προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης»

Για τη Schneider Electric, υπάρχουν δύο βασικές λύσεις για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος:

– Πρώτον, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σήμερα καθολικά αποδεκτή ως η πιο γρήγορη, οικονομική και αποτελεσματική μέθοδος για τη μείωση των εκπομπών CO2 επιβραδύνοντας την αύξηση της ζήτησης για ενέργεια. Τα προϊόντα, τα συστήματα και οι υπηρεσίες που υπάρχουν σήμερα μπορούν να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες, στα κτίρια και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ενώ νέες λύσεις αναπτύσσονται για το μέλλον.

– Δεύτερον, το ηλεκτρικό δίκτυο αντιμετωπίζει σήμερα πολλούς περιορισμούς: η ζήτηση ενέργειας αυξάνεται συνεχώς, οι υποδομές παλαιώνουν ή δεν έχουν την απαιτούμενη απόδοση, οι εγκαταστάσεις πρέπει να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επεκτείνονται, αλλά ακόμα παραμένουν λιγοστές και διάσπαρτες. Ως εκ τούτου, το δίκτυο πρέπει να εξελιχθεί σε μία ηλεκτρική υποδομή υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με μια έξυπνη υποδομή ΙΤ. Αυτό είναι το έξυπνο δίκτυο ή “Smart Grid”, το οποίο θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας σε ένα πιο σύνθετο περιβάλλον. Από την πλευρά της ζήτησης, τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις αυξάνουν την ενεργειακή τους αποδοτικότητα. Από την πλευρά της προσφοράς, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (μεταφοράς και διανομής) αναπτύσσουν συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου. Μεταξύ των δύο, υλοποιούνται νέοι μηχανισμοί «ζήτησης-απόκρισης» για την αθροιστική χωρητικότητα και την ελάφρυνση του δικτύου σε περιπτώσεις υψηλών φορτίων, τη βελτιστοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις οικονομικές ανταμοιβές για την αλλαγή των συνηθειών χρήσης, κ.α..

Είκοσι πέντε επιχειρήσεις ήταν υποψήφιες για τα βραβεία, με βάση την αξιολόγηση των επιδόσεων σε μια σειρά από μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του όγκου και της έντασης των εκπομπών κατά το τελευταίο έτος. Δεδομένα της εταιρίας λήφθηκαν από το ‘Carbon Disclosure Project’s Global 500 Report’, το οποίο εξετάζει τις δράσεις μείωσης του άνθρακα στις μεγαλύτερες δημόσιες εταιρίες στον κόσμο.

Οι πληροφορίες στη συνέχεια αναλύθηκαν από το ‘CWR’ και τη συνεργάτιδα εταιρία, ‘Greenstar’, καθώς και ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια ειδικά για τον τομέα τους. Οι νικητές, στη συνέχεια, επιλέχθηκαν από την Ανεξάρτητη Ακαδημία 21-seat στην οποία συμπεριλαμβάνονται: Yvo de Boer, πρώην Γενικός Διευθυντής της UNFCCC, Dr Rajendra Pachauri, Πρόεδρος της Διακυβερνητικής Ομάδας για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), Sir Richard Branson, Πρόεδρος της Virgin, Kevin Conrad, Ειδικός Απεσταλμένος και Πρέσβης για την Αλλαγή του Περιβάλλοντος και του Κλίματος, Παπούα Νέα Γουινέα, η καθηγήτρια Jacqueline McGlade, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, καθώς και ανώτερα στελέχη από κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τα ‘2011 Βραβεία Gigaton’ πραγματοποιήθηκαν από το Carbon War Room, το Carbon Disclosure Project και την Greenstar, παρουσιάστηκαν από την Gigaton Throwdown, την Παγκόσμια Σύνοδο για το κλίμα και τη Greenbiz, ενώ χορηγοί ήταν οι εταιρίες Siemens, Ernst & Young και Nedbank.

Σχόλια