Πρόγραμμα για την ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας

1
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνεχίζονται οι εργασίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MED και συγκεκριμένα στο έργο με τίτλο «2BPARKS», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο, με σκοπό την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής προστασίας της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Κάρλας.

Το έργο 2BPARKS συνιστά το αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης συνεργασίας της Περιφέρειας Βένετο (Ιταλία) με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους 9 φορείς από 7 χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Πορτογαλία, Σλοβενία), που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά και αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα στον τομέα της διαχείρισης και ανάπτυξης προστατευόμενων περιοχών, γεγονός που τους οδήγησε στην ένωση των δυνάμεών τους για την προώθηση κοινών στρατηγικών.

Το έργο φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μέχρι τα μέσα του 2013, εργαλεία και λύσεις που θα βοηθήσουν τους ΟΤΑ και τους φορείς διαχείρισης στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της έλλειψης ευαισθητοποίησης των πολιτών και των τοπικών φορέων σχετικά με τη σημασία των προστατευόμενων περιοχών, της μη αξιοποίησης επιτυχημένων διεθνώς εργαλείων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και της αύξησης των πιέσεων που δέχονται οι προστατευόμενες περιοχές εξαιτίας της ύπαρξης διενέξεων μεταξύ των οικονομικών και κοινωνικών επιταγών και των αναγκών της περιβαλλοντικής προστασίας και ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, τόνισε: «Η περιοχή στην οποία παρεμβαίνουμε είναι η περιοχή προστασίας της Λίμνης Κάρλας. Μία νέα προστατευόμενη περιοχή της Θεσσαλίας και της χώρας, που φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας – την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας – και που αποτελεί πνεύμονα ζωής για ολόκληρη την περιφέρεια. Μία περιοχή, το μοντέλο ανάπτυξης της οποίας πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά σε συνεχή συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, τον Φορέα Διαχείρισης, τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και την Επιχειρηματική Κοινότητα. Μία περιοχή για την οποία καλούμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή για να τη μετατρέψουμε σε περιοχή-μοντέλο ισορροπίας της βιοποικιλότητας, της ποιότητας ζωής και του εναλλακτικού τουρισμού

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτέλους έλεος……………………………….
    Φτάνουν πια οι εξαγγελίες μεγάλων και σημαντικών εργων σε αυτή την χώρα.
    Εαν είναι να γίνει κάτι ας αρχίσουν πλέον τα έργα και ας πάψουν οι εξαγγελίες.
    Φτάνει πια ΕΛΕΟΣ ……………….
    Καρεκλοκενταυροι……….

Comments are closed.