Οι Φιλιππίνες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – Σχεδόν 1000 νεκροί

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τις Φιλιππίνες ο Πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο εξαιτίας των πλημμυρών και κατολισθήσεων που προκάλεσε ο φονικός τυφώνας που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες μέρες (διαβάστε εδώ).

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός κάνει λόγο για περίπου 1000 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους από τις κατοικίες τους.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία εθνικών καταστροφών των Φιλιππίνων αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί 957 θάνατοι και 49 αγνοούμενοι με τις περισσότερες απώλειες να βρίσκονται στο στις περιοχές Καγκαγιάν ντε Όρο και Ιλιγκάν στο νησί Μιντανάο, στα νότια του συμπλέγματος.

Η ίδια υπηρεσία εκτιμά ότι από τον τυφώνα επλήγησαν 338000 άνθρωποι σε 13 επαρχίες, ενώ 43000 βρίσκονται ακόμα στα κέντρα υποδοχής.

Η κύρηξη της χώρας σε κατάσταση “θεομηνίας” θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να αποκτήσει πρόσβαση σε κονδύλια για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και ανακούφιση των κατοίκων.

Εντωμεταξύ, τα πρόχειρα νεκροτομεία αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση και οι Αρχές έχουν αρχίσει να σκάβουν μαζικούς τάφους για θάψουν τα πτώματα.

econews

Σχόλια