Φιλιππίνες: 650 νεκροί και 800 αγνοούμενοι από φονικό τυφώνα

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Περισσότερους από 650 νεκρούς και 800 αγνοούμενους έχει αφήσει μέχρις ώρας πίσω του ο τυφώνας που σάρωσε τις Νότιες Φιλιππίνες χθες Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία έδωσε ο Ερυθρός Σταυρός των Φιλιππίνων. Το ισχυρότερο χτύπημα δέχτηκαν οι περιοχές Καγκαγιάν ντε Όρο και Ιλιγκάν στο νησί Μιντανάο, όπου εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις άφησαν συντρίμμια και πτώματα στο διάβα τους.

Τοπικές αρχές και κυβέρνηση της χώρας αντιδικούν σχετικά με το αν δημοσιοποιήθηκε εγκαίρως δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων στους κατοίκους των επαρχιών τη στιγμή που τα πτώματα των θυμάτων στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο σε αυτοσχέδια νεκροτομεία και στρατιώτες φτιάχνουν φέρετρα.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν σε ένα νησάκι που περικλείεται από δύο ποταμούς στο Ιλιγκάν, με το 70% των κατοικιών να ξεβράζονται στη θάλασσα από τα ορμητικά νερά.

Το νησί Μιντανάο, το νοτιότερο του νησιωτικού συμπλέγματος των Φιλιππινών είναι πλούσιο σε ορυκτά, ενώ παράγεται ρύζι και καλαμπόκι.

Η περιοχή αυτή, φυσιολογικά, δεν βρίσκεται στην πορεία των κατά μέσο όρο 20 τυφώνων που σαρώνουν τις Φιλιππίνες κάθε χρόνο. Πλέον οι Αρχές κάνουν λόγο για εκπαίδευση των κατοίκων στις νέες κλιματικές συνθήκες.

econews

Σχόλια