Αυθαίρετα: την τακτοποίηση «παγώνουν» οι μηχανικοί

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την τακτοποίηση των αυθαιρέτων παγώνει προσωρινά από τις 22 Δεκεμβρίου 2012 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, διαμαρτυρόμενο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών, καθώς και για ασφαλιστικά θέματα.

Σημειώνεται ότι από την ίδια ημέρα διακόπτεται και η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος έγκρισης των αμοιβών του ΤΕΕ, που αφορά όλες τις εργασίες που αναλαμβάνει ένας μηχανικός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr, σχολιάζοντας την απόφαση του ΤΕΕ να διακόψει τη λειτουργία του συστήματος, κύκλοι του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν πως τόσο ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Σηφουνάκης είναι ανοιχτοί να συζητήσουν και να βελτιώσουν διατάξεις που θίγουν το επάγγελμα του μηχανικού.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, που έχουν εισαχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα που χειρίζεται το ΤΕΕ, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες έχουν ξεπεράσει τις 178.000.

Το ΥΠΕΚΑ  μάλιστα επισημαίνει ότι έχουν ξεπεραστεί οι εισπρακτικοί στόχοι για το 2011, αφού τα αναμενόμενα έσοδα ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ, ενώ αρχικά είχαν υπολογιστεί 600 εκατομμύρια ευρώ.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος βρίσκεται αιχμάλωτο από κάποιες ομάδες… τη μια είναι οι μηχανικοί (με το εξαιρετικό επιμελητήριό τους, όχι το μπάχαλο του αντίστοιχου των Γεωτεχνικών!), την άλλη οι εφοριακοί, την άλλη οι οδηγοί ΜΜΜ/ταξί/φορτηγών, οι φαρμακοποιοί κ.ο.κ. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του, απειλεί το κράτος, παρακωλύει τις μετακινήσεις/εισπράξεις εσόδων κλπ και την ταλαιπωρία υφίσταται συνέχεια ο κοσμάκης…

Comments are closed.