Χανιά: Δενδροφύτευση για τα θύματα της ασφάλτου

0
7

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Συμβολική δενδροφύτευση με σύνθημα «Ένα δέντρο ζωής για κάθε ψυχή που χάθηκε στην άσφαλτο», διοργανώνουν το Σάββατο στις 10.30, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. και η ΕΠΑΣ Χανίων.

Σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, τόνισε:

«Ο Δήμος Χανίων σχεδιάζει και υλοποιεί σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές σχολείων σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, και ιδιαίτερα τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς και την αντίστοιχη ομάδα εθελοντών».

Παράλληλα, την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης εξέφρασε ο αντιδήμαρχος, με περιοχή ευθύνης τη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, Δημήτρης Λειψάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανησυχητική αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων, εφιστώντας ιδιαίτερα την προσοχή των νέων ανθρώπων.

Εκ μέρους του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων ο δικηγόρος, Ευτύχης Μαυρογένης, τόνισε:

«Η συμβολική δενδροφύτευση στέλνει το μήνυμα της αξίας της ζωής, της μνήμης, της συνείδησης. Ας θυμούνται όλοι που κυκλοφορούν στους δρόμους ότι μια ζεστή αγκαλιά τους περιμένει πίσω και ας προσέχουν λίγο περισσότερο. Η οικολογική μας δράση αυτή έχει άμεση συνέργεια με το δικαίωμα να ζούμε όλοι σε έναν κόσμο καλύτερο, ασφαλέστερο και υγιεινότερο. Ένα κόσμο με σωστές υποδομές από την μεριά της πολιτείας, με σωστή κυκλοφοριακή συνείδηση από την μεριά των παιδιών, με ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο».

Τέλος, όπως γνωστοποίησε ο Διευθυντής της Επαγγελματικής Σχολής Χανίων, Γιάννης Δαράκης, δημιουργείται τράπεζα αίματος για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

«Θέλουμε να γίνει μόνιμος θεσμός η αιμοδοσία, ούτως ώστε το αίμα να διατίθεται στα θύματα της ασφάλτου, που την κρίσιμη ώρα είναι πολύ δύσκολο να κινητοποιείται κάποιος γι” αυτό το θέμα», ανέφερε ο κ. Δαράκης, εκφράζοντας την ευχή οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε βάθος χρόνου να αποτελέσουν τη βάση, ώστε να περιοριστεί ο φόρος αίματος στο βωμό της ασφάλτου.

econews

Σχόλια