Ποδοσφαιρική ομάδα απαγορεύει την κρεατοφαγία στο γήπεδο και άλλες «πράσινες» πρωτοβουλίες

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία

Μια γευστική κρεατόπιτα στο ημίχρονο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στα γήπεδα της Μεγάλης Βρετανίας αποτελεί σχεδόν θεσμό για τους οπαδούς.

Όχι όμως στα παιχνίδια της Forest Green Rovers. Ο νέος ιδιοκτήτης, Ντέηλ Βινς, δηλώνει χορτοφάγος και έχει απαγορεύσει την κρεατοφαγία στο γήπεδο της ομάδας του, προς απογοήτευση πολλών οπαδών.

Οι φίλοι της Forest Green Rovers αναγκάζονται να πουν αντίο στα λουκάνικα χοτ-ντογκ και να υποδεχθούν σάντουιτς με χούμους, τριμμένο καρότο και πατζάρια, τσιπς από πολέντα με τσίλι και θυμάρι και μανιταρόπιτες.

Ο νέος ιδιοκτήτης εκτός από χορτοφάγος είναι ένας εκατομμυριούχος με άποψη για το περιβάλλον και τον αντίκτυπο του τι τρώμε.

Σχετικά για την απόφασή του να απαγορεύσει την κρεατοφαγία στο γήπεδο της Forest Green Rovers λέει πως “δεν λήφθηκε μόνο για να παράσχουμε νόστιμο και υγιεινό φαγητό στον κόσμο. Απαιτείται τρεις φορές περισσότερη ενέργεια για να τραφεί ένας κρεατοφάγος απ’ ότι ένας χορτοφάγος. Έτσι η ομάδα μας γίνεται το πρώτο αθλητικό σωματείο στον κόσμο που παρέχει σε όλους -οπαδούς, παίχτες και τεχνικούς- ένα βιώσιμο μενού διατροφής. Θέλουμε η Forest Green Rovers να πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Θέλουμε από τη μία ένα ένθερμο ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά και ένα κοινό που θα μας υποστηρίξει αγκαλιάζοντας την ιδέα της αειφορίας στον αθλητισμό και τη ζωή”.

Αλλά οι “πράσινες” πρωτοβουλίες του Ντέηλ Βινς δεν σταματούν εκεί: έχει κατασκευαστεί σύστημα συλλογής των ομβρίων υδάτων από την οροφή και κάτω από τον χλοοτάπητα για αρδευτική χρήση, πραγματοποιούνται γεωτρήσεις για εκμετάλλευση του τοπικού υδροφόρου ορίζοντα, ο χλοοτάπητας καλλιεργείται οργανικά, χρησιμοποιούνται λαμπτήρες φωτισμού LED, ενώ στην οροφή του γηπέδου έχουν εγκατασταθεί 170 φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

econews

Σχόλια