Αυθαίρετα: δίμηνη παράταση εξετάζει το ΥΠΕΚΑ

2
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δίμηνη παράταση της προθεσμίας για τα αυθαίρετα εξετάζει το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, λόγω του μικρού αριθμού πολιτών που υπήχθησαν στη ρύθμιση της τακτοποίησης.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της κατάστασης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα έσοδα του Δημοσίου από την τακτοποίηση ανέρχονται περίπου στα τριάντα εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής προβλέπει εξακόσια εκατομμύρια ευρώ το τρέχον έτος.

Σημειώνεται ότι αρκετοί πολίτες που έχουν κινήσει τις διαδικασίες για υπαγωγή στη ρύθμιση, αν και έχουν ειδοποιηθεί, δεν προσέρχονται στις Πολεοδομίες για να παραλάβουν τα παραστατικά καταβολής της πρώτης δόσης, μέχρι τα τέλη του έτους, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ημιυπαίθριους χώρους.

Επισημαίνεται ότι στελέχη Πολεοδομικών Γραφείων, επιβεβαίωσαν τις σχετικές πληροφορίες, αποδίδοντας τη χαμηλή προσέλευση των πολιτών σε οικονομική αδυναμία.

econews

2 Σχόλια

  1. Ρε παιδία λιγη υπευθυνότητα και σοβαρότητα όταν δημοσιεύεται ένα άρθρο. Οι πολεοδομίες δεν έχουν καμία σχέση με τον νόμο των αυθαιρέτων ούτε με τα παραστατικά καταβολής των δόσεων. Όλη η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά.

  2. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ.ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΩΣΤΕ Η ΔΕΗ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?

Comments are closed.