(Και) η Energa στο ρωσοαραβικό fund – Οι αντιδράσεις της αγοράς

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τον κλάδο λιανικής της ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Energa σχεδιάζει να εξαγοράσει το ρωσοαραβικό fund Worldwide Energyπου απέκτησε τον έλεγχο του έτερου ανταγωνιστή Hellas Power (διαβάστε εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr, το χονδρεμπόριο θα παραμείνει στον έλεγχο του Άρη Φλώρου.

Το fund αποσκοπεί στη δημιουργία ενός μεγάλου ιδιωτικού ομίλου που θα ανταγωνιστεί την κρατική ΔΕΗ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο, εκφράζεται η ανησυχία ότι πίσω από τη ρωσοαραβική βιτρίνα κρύβεται ένα fund που επενδύει σε εταιρείες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα (distress fund), μεγιστοποιεί τα κέρδη του και αποχωρεί από την αγορά προς αναζήτηση νέων ευκαιριών.

Όπως αναφέρει το energia, η αγορά εκφράζει φόβους για ενδεχόμενα σοβαρά προβλήματα που θα ανακύψουν, εάν και εφόσον η Worldwide Energy, στη πρακτική των distress funds, αποφασίσει να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά, επιβαρύνοντας τους υπόλοιπους παίκτες του λιανεμπορίου και τους εμπόρους ηλεκτρικής ενέργειας που θα κληθούν να καλύψουν το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν για την ενέργεια που έχουν καταναλώσει στον ΔΕΣΜΗΕ, αλλά θα χάσουν τυχόν εγγυήσεις που έχουν καταβάλει στον ιδιώτη.

econews

Σχόλια