Πρόγραμμα «Ήλιος»: επελέγησαν οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι

1
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην επιλογή χρηματοοικονομικών συμβούλων για την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος» προχώρησε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εταιρείες «Guggenheim Partners» και Εθνική Τράπεζα από κοινού με την «Ecco International», υπό την αίρεση της επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων για τις σχετικές συμβάσεις που θα υπογραφούν με το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Ήλιος» προβλέπει δημιουργία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων συνολικής μέγιστης ισχύος 10 γιγαβάτ  και εξαγωγή της παραγόμενης ενέργειας στη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη.

Τα εκτιμώμενα έσοδα, ύψους 20 δισ. ευρώ προορίζονται για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και τη Γερμανία για την υπογραφή ενός κειμένου συνεννόησης στο οποίο όλα τα μέρη θα δεσμεύονται  ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά της αρχικής συμφωνίας για το πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τις απαραίτητες εκτάσεις για την υλοποίηση του project, έχουν αποσταλεί επιστολές στους δημάρχους για την εξεύρεση χώρων, ενώ έχουν καταγραφεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εγκαταλειμμένα αεροδρόμια και ανενεργά λιγνιτωρυχεία.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτέλους η πολιτεία σκέφτηκε επιχειρηματικά. Να το ξανακάνει. Είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που αξιοποιεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Φτάνει να μη χαριστούν πάλι στους ημέτερους λεφτάδες. Την εγκατάσατη τους πρέπει να αναλάβουν οι Δήμοι μέσα από συμμετοχικές εταιρείες στις οποίες να μπορούν να επενδύσουν και απλοί ιδιώτες.

Comments are closed.