Ενεργοβόρα τα κτήρια του ΑΠΘ

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επιθεωρήσεις για την ενεργειακή κατάσταση των κτιρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ομάδα φοιτητών διαφόρων ειδικοτήτων της Πολυτεχνικής Σχολής, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», οι φοιτητές του ΑΠΘ κατέταξαν τα κτίρια Δ’Α και Υδραυλικής του Πολυτεχνείου στην ενεργειακή κλάση Ε, δηλαδή σημαντικά χαμηλότερα από την κλάση Β που προβλέπεται από τους κανονισμούς για τα νέα κτίρια, ενώ πρότειναν τεχνικές λύσεις για τη βελτίωση των κτιρίων ώστε να φτάσουν την ενεργειακή κλάση Α, με απόσβεση του κόστους το αργότερο σε 8 έτη.

Όπως αναφέρει ο κ. Γρηγόρης Παπαγιάννης, αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ και υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, το 50% των κτιρίων του πανεπιστημίου βρίσκεται σε κακή ενεργειακή κατάσταση και χωρίς θερμομόνωση, καθώς όταν χτίστηκαν δεν ίσχυε ο σχετικός κανονισμός.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της δράσης θα παρουσιαστούν σε επιστημονική ημερίδα που θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

econews

Σχόλια