Αποκεντρωμένη διαχείριση προτείνει η Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τα απορρίμματα

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο δήμων, ή μικρών ομάδων γειτονικών δήμων, πρότεινε η Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων κατά τη συνάντηση των μελών της, το Σάββατο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η πρόταση της Πρωτοβουλίας αφορά ένα αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης, που εξελίσσεται σε δύο επίπεδα, κατοικίας και μεγάλων δήμων.

Το πρώτο επίπεδο (κατοικίας, επιχείρησης ή υπηρεσιών), περιλαμβάνει επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών, οικιακή κομποστοποίηση, κατασκευή μικρών αποκεντρωμένων μονάδων διαλογής και κομποστοποίησης, καθώς και περαιτέρω διαλογή στην πηγή με τέσσερις κάδους για χαρτί, πλαστικά, γυαλί, μέταλλο, ξύλο, υπόλοιπα οργανικά και βιοαποδομήσιμα υλικά.

Σε επίπεδο μεγάλων δήμων,  όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Πρωτοβουλία Συνεννόησης προτείνει τη δημιουργία αποκεντρωμένων ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης, με απλό και οικονομικό μηχανολογικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει κέντρο συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών από όλα τα σημεία διαλογής στην πηγή, μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, καθώς και μονάδα επεξεργασίας αδρανών.

econews

Σχόλια