Σήμερα φωταγωγείται το δέντρο στο Σύνταγμα – Πλούσιες εκδηλώσεις

0
64

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ξεκινούν σήμερα, με τη φωταγώγηση του δέντρου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων.

Τις εκδηλώσεις θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα «Βig Band», με ένα πλούσιο πρόγραμμα  JAZZ.

Το πρωί τα παιδιά έβαλαν τη δική τους πινελιά στο Χριστουγεννιάτικο Σύνταγμα, αφού συμμετείχαν στον στολισμό των φυσικών δέντρων της πλατείας.

Ο στολισμός, με στολίδια που έφτιαξαν μικροί μαθητές από ανακυκλώσιμα υλικά, έγινε σε γιορτινό κλίμα, με συνοδεία μουσικής και δώρων.

Παράλληλα, στην πλατεία Συντάγματος τοποθετήθηκε εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, εμπνευσμένη από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σημειώνεται ότι το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με σύνθημα  «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ», εδράζεται στη συμμετοχή 700 καλλιτεχνών, οι οποίοι 30 μέρες και νύχτες, θα μεταφέρουν κλίμα ζωντάνιας, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας σε 3 πλατείες (Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Κοτζιά) με 10 φεστιβάλ, σε 13 γειτονιές της Αθήνας.

Παρατίθενται ορισμένες από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.
-Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, Κλαυθμώνος)
«Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, Σύνταγμα)
-Οι «Μέρες Παντομίμας – Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, Σύνταγμα και Κοτζιά)

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

econews 

Σχόλια