Εξαντλούνται τα υπόγεια ύδατα στην Πιερία

1
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μειώνεται η στάθμη των υπόγειων υδάτων στην Πιερία, όπως προκύπτει από έρευνα του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», η έρευνα προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάντλησης των αποθεμάτων των υπόγειων υδάτων λόγω μιας ενδεχόμενης παρατεταμένης ξηρασίας και των αυξανόμενων αρδευτικών και υδρευτικών αναγκών.

Δεδομένης της κατάστασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση των υδρολογικών ερευνών έτσι ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός έργων πρόληψης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εγκρίθηκε η υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης με το ΑΠΘ, για τη διεξαγωγή 550 μετρήσεων της υπόγειας στάθμης στο νομό Πιερίας, 42 αναλύσεων για την ποιότητα των νερών και 98 μετρήσεων της επιφανειακής απορροής στα κύρια υδατορέματα του νομού.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 22.700 ευρώ.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λύση υπάρχει και συγκεκριμένα. Στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία από το 2006, η καινοτόμος Ηλεκτρολυτική τριτοβάθμια επεξεργασία των απόβλητων / λυμάτων και το επεξεργασμένο νερό πλέον, εισέρχεται στον υδροφόρο ορίζοντα και τον εμπλουτίζει. Η εγκατάσταση έγινε από το Ε.Μ.Π. ,το Πολυτεχνείο Κρήτης και την WATERSAFE A.E. στα πλαίσια του προγράμματος SMILE. Το ίδιο δύναται να γίνει και στον υδροφόρο ορίζοντα της Πιερίας.

Comments are closed.