Ιχθυοκαλλιέργειες: «το χωροταξικό παγώνει τις επενδύσεις»

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη δυσαρέσκειά τους για το νέο χωροταξικό επανέλαβαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών,  επισημαίνοντας ότι ο «αντιαναπτυξιακός» του χαρακτήρας «παγώνει» τις επενδύσεις, γεγονός που λειτουργεί υπέρ των ανταγωνιστών τους από την Τουρκία και την Ισπανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) και ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφούν στο εξωτερικό, στην αναζήτηση φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, βασικό πελάτη των ελληνικών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας, έχει οδηγήσει σε μείωση των παραγγελιών το τελευταίο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά τις τιμές, οι εκπρόσωποι του κλάδου τόνισαν ότι η οικονομική κρίση δεν έχει αγγίξει την αγορά, διευκρινίζοντας ότι οι τιμές που απολαμβάνουν την περίοδο αυτή τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας είναι οι υψηλότερες τιμές από καταβολής του κλάδου καθώς έχουν φθάσει στα 4,5 ευρώ το κιλό για την τσιπούρα και στα 5 ευρώ για το λαβράκι.

econews

Σχόλια