Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ρήμαζε» μετασχηματιστές της ΔΕΗ

0
45

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τρία άτομα που αφαιρούσαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και πωλούσαν τον χαλκό, συνέλαβε η αστυνομία στον Ασπρόπυργο.

Οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με μεγάλο αριθμό συνεργών τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία αφού εντόπιζε σε απομακρυσμένες και απόμερες αγροτικές περιοχές μετασχηματιστές του δικτύου της Δ.Ε.Η, τους κατέστρεφε και αφαιρούσε τα χάλκινα στοιχεία τους.

Στη συνέχεια παρέδιδαν τον χαλκό στην επιχείρηση εμπορίας των δύο συλληφθέντων και από εκεί αφού «νομιμοποιούνταν» με παραστατικά αγοράς-διακίνησης, τα διέθεταν σε εταιρεία ανακύκλωσης-χύτευσης.

Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση την ώρα που ξεφόρτωναν από όχημα που χρησιμοποιούσαν, ποσότητα κλεμμένου χαλκού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν:

-290- κιλά χαλκού

-Ένα  ΙΧΕ αυτοκίνητο

-Το χρηματικό ποσό των 16.200 ευρώ

-Δύο επιταγές

-Κινητά τηλέφωνα

-Εργαλεία κοπής μετάλλων και αποσυναρμολόγησης μετασχηματιστών

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η παραπάνω σπείρα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει 180 κλοπές μετασχηματιστών από περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Αργολίδας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, ενώ το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στην Δ.Ε.Η. υπολογίζεται στο ποσό των 3.000.000 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

econews 

Σχόλια