Κάπνισμα: απαγορεύουν (και) το ηλεκτρονικό τσιγάρο

5
207

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ούτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται να τη “γλυτώνει” από το υπουργείο Υγείας, διότι περιέχει “καθαρή” νικοτίνη όπως το κανονικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για το Κάπνισμα Παναγιώτη Μπεχράκη υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δημόπουλος ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Σε πείσμα βέβαια των ανακοινώσεων και των εντολών των διαφόρων αρμοδίων του υπουργείου ο νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια, παραμένει ουσιαστικά ανεφάρμοστος μετά την άρνηση καταστηματαρχών και κοινού να συμμορφωθούν, αλλά και της αδυναμίας των ελεγκτικών αρχών να τον επιβάλλουν (διαβάστε εδώ).

Σημειώνεται πως τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών εξετάζουν νέα αύξηση 20% στα τσιγάρα, η οποία θα αφορά και στα στριφτά τσιγάρα, τα οποία έχουν και την μεγαλύτερη κατανάλωση, καθώς κοστίζουν φθηνότερα από ένα πακέτο τσιγάρα.

5 Σχόλια

  1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!! ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΑΡΧΙΚΑ- ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ- ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ! ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ? ΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ? ΟΙ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, Η Κ..Λ..ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ 20% ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ? ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ? ΠΟΙΟΣ??? ΤΙ ΞΕΦΤΥΛΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ? ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΦ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ? ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΗΛ. ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!

  2. Ο τίτλος είναι λάθος. Η χρήση του κανονικού τσιγάρου δεν έχει απαγορευτεί, παρά μόνο η χρήση του σε δημόσιους χώρους. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο το απαγορευουν τελείως. Εχουν πονέσει οι καπνοβιομηχανίες τον τελευταίο καιρό και με πιόνια (όπως πάντα) τους πολιτικούς, φαίνεται να βρίσκουν τον τρόπο.

    • σωστή η παρατήρησή σας. Χθες, ημέρα ανάρτησης του άρθρου, οι πληροφορίες σχετικά με την πλήρη ή μερική (σε δημόσιους χώρους αποκλειστικά) απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ήταν συγκεχυμένες, γι” αυτό και το «(και)» στον τίτλο.

  3. Ημουν 20 χρόνια φανατική καπνίστρια. Εδώ και 2 μήνες χρησιμοποιώ μόνο ηλ.τσιγάρο. Επειδή όμως είναι πολύ Πούσ—ες , άν το απαγορέψουν , δεν πρόκειται να δουν από μένα ούτε ένα cent…. για αγορά κανονικού. Το ίδιο συνιστώ και σε σας……. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΕ……. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ …. ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ…..!!!!!!!!!!!!!

  4. Το νέο ηλεκρονικό τσιγάρο έχει βοηθήσει κόσμο να «ξαναβρεί την ανάσα του» όπως μου περιέγραφε φίλος. Και μάλιστα είχε ξαναδοκιμάσει παλαιότερα με το ηλεκτρονικό παλαιότερου τύπου που εικονίζεται εδώ και «δεν τράβαγε εύκολα» όπως μου περιέγραψε.

    Παρόμοια σχόλια ακούω και απο άλλους που το χρησιμοποιούν και καταλαβαίνει κανείς γιατί θέλουν να το πολεμήσουν.

Comments are closed.