Φωτοβολταϊκό πάρκο μαμούθ αγόρασε ο Warren Buffett

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Καλιφόρνια αγόρασε, έναντι 2 δισ. δολαρίων, ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η εταιρεία του Warren Buffett «Mid American Energy Holdings» σύναψε συμφωνία για την εξαγορά του φωτοβολταϊκού σταθμού «Topaz Solar Farm», που από το 2015 αναμένεται να τροφοδοτεί με ενέργεια 160.000 νοικοκυριά.

Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο παγκοσμίως, ισχύος 550MW, ικανό να παράγει περίπου τη μισή ενέργεια που παράγει ένας πυρηνικός αντιδραστήρας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην «καθαρή ενέργεια», ενώ η Mid American λειτουργεί δεκάδες αιολικά πάρκα και κατατάσσεται πρώτη στην παραγωγή αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για την εξαγορά του γιγάντιου φωτοβολταϊκού σταθμού επισφραγίστηκε την Τετάρτη, μια ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας, καθώς το αίτημά της για δάνειο από την αμερικανική κυβέρνηση απορρίφθηκε.

econews 

Σχόλια