Αιτωλοακαρνανία: Νεκρά ψάρια στη λίμνη Βουλκαριά – Kαταγγελίες για μόλυνση

0
86

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Χιλιάδες ψάρια ξεβράζονται στη λίμνη Βουλκαριά της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ πολλά αναζητούν διέξοδο στον αύλακα της Κλεοπάτρας, ένα κανάλι που συνδέει τη λίμνη με το Ιόνιο Πέλαγος.

Η λίμνη Βουλκαριά βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου Στέρνας, στο ΒΔ τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και νότια της εισόδου του Αμβρακικού κόλπου.

Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε η  Εταιρεία Προστασίας Τριχωνίδας στην οποία αναφέρει τα εξής::

Ελαιοτριβεία και χοιροτροφεία γύρω από τη Βουλκαριά ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα απόβλητά τους μέσα στη λίμνη. Άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας ενημέρωσε για νεκρά ψάρια και για ένα παράδοξο φαινόμενο, χιλιάδες ψάρια έχουν βρει καταφύγιο στον αύλακα της Κλεοπάτρας, ένα κανάλι που συνδέει τη λίμνη με το Ιόνιο.

Η συγκεκριμένη λίμνη ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών “Natura 2000” και βρίσκεται στο δίαυλο μετανάστευσης πουλιών πολλά από τα οποία είναι σπάνια. Αυτή την εποχή στη λίμνη υπάρχουν αργυροπελεκάνοι.

Επίσης στη Βουλκαρία διαβιούν βίδρες, είδος θηλαστικού που προστατεύεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η διατροφή και των δύο αυτών προστατευόμενων ειδών αποτελείται από ψάρια!

Απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να βρεθεί η αιτία αυτής της κατάστασης πριν το φαινόμενο πάρει καταστροφικές διαστάσεις και καταστεί μη αναστρέψιμο!”

econews

Σχόλια