Αεροδρόμιο Ελληνικού: εντός της εβδομάδας η πρόσκληση ενδιαφέροντος

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου αναμένεται να δημοσιευθεί στον Διεθνή Τύπο η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, κατά την ομιλία του στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προανήγγειλε πως στον χώρο του πρώην αεροδρομίου θα αναπτυχθούν μία σειρά από χρήσεις οικιστικές, εμπορικές και αναψυχής, ενώ το πράσινο θα καταλαμβάνει το 40%50% της συνολικής έκτασης των 56.300 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι το θέμα των χρήσεων του Ελληνικού έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μαζί με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, ωστόσο για λόγους διαφάνειας, σύντομα θα ψηφιστεί στη Βουλή σχετικός νόμος.

Στο μεταξύ, στα 180.000 ευρώ ανήλθε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο μισθός του Ισπανού αρχιτέκτονα, Χοσέ Αθεμπίγιο για το αναπτυξιακό έργο του Ελληνικού, αν και η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι ο αρχιτέκτονας θα παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν, καθώς ήταν προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού.

Την αποκάλυψη έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν διμερείς επαφές με το Κατάρ, καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το έργο.

econews 

Σχόλια