Ειδικό Τέλος Ακινήτων: στο Ευρωδικαστήριο για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

3
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου ΠΟΛ 1244 (1/12/2011) του υπουργείου οικονομικών «για την εφαρμογή του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011, περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» ο  Ν. Χουντής ζητά, με ερώτησή του, την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το χαράτσι μέσω  της ΔΕΗ, αφού παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία.

Ταυτόχρονα ο έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν να εμποδίσει την «παράνομη και καταχρηστική» διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που δέχονται να πληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι το φόρο.

Ζητά επίσης να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής των φόρων που, με παράνομες διαδικασίες και υπό απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ήδη έχουν καταβληθεί  από κάποιους καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής αφού μνημονεύει την απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας κ. Oettinger, ότι «Οι διατάξεις της οδηγίας 2009/72, σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις»,  τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε σχετική εγκύκλιο ΠΟΛ 1244 ( 1/12/2011)  με βάση την οποία «αντί να αρθεί, η απαράδεκτη και παράνομη, με βάση την οδηγία, πρόβλεψη ότι θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε όσους δεν πληρώσουν τον έκτακτο φόρο για τα ακίνητα, το υπουργείο οικονομικών απλώς επέκτεινε την προθεσμία για την διακοπή του ρεύματος από 40 σε 80 ημέρες από την έκδοση του λογαριασμού».

Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Ν. Χουντής, τονίζει ότι «η παραβίαση του κοινοτικού δικαίου είναι προφανής και κραυγαλέα, αφού η ανωτέρω εγκύκλιος εξαρτά το δικαίωμα στην καθολική υπηρεσία, από την εκπλήρωση των όποιων φορολογικών υποχρεώσεων των καταναλωτών», καλεί την Επιτροπή:

Πρώτο, «να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παραβίαση της οδηγίας 2009/72 και ιδιαίτερα για το άρθρο 3 παρ. 3 περί καθολικής υπηρεσίας

Δεύτερο, «στο μεταξύ χρονικό διάστημα, να προβεί σε ενέργειες προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εμποδίσει τους παρόχους να διακόψουν την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που δέχονται να πληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι το φόρο» και

Τρίτο, να επισημάνει τις δυνατότητες που  έχουν όσοι καταναλωτές το επιθυμούν και οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει το φόρο,  υπό την παράνομη και καταχρηστική απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, να διεκδικήσουν την άμεση επιστροφή των καταβληθέντων.

econews

3 Σχόλια

 1. Ακούστε και ακούστε με προσοχή!
  Όποιος αποδέχεται και πληρώνει κάθε είδους χαράτσι θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα λεφτά του δεν πηγαίνουν για βοήθεια στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες του αλλά στους τοκογλύφους δανειστές.
  Πηγαίνουν στα κοράκια των τραπεζών.
  Μην φέρεστε ανόητα και πληρώνετε αυτούς που έχουν ως σχέδιο να σας εξαθλιώσουν.
  Κρατήστε τα χρήματα σας (ακόμα και αν έχετε να πληρώσετε) γιατί αργότερα θα σας χρειαστούν για να φροντίσετε την οικογενειά σας που σε λίγο καιρό δεν θα έχει ούτε ένα πιάτο φαϊ.
  Κανένα κράτος δεν θα σας «σώσει».
  Σώστε μόνοι σας τον εαυτό και την οικογενειά σας.
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ.
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ.

 2. Εσύ καλά τα λές φίλε, το θέμα είναι ποιος τα ακούει, όλοι πήγαν και πλήρωσαν με απειλή διακοπής ρεύματος

Comments are closed.