Βιοκλιματικό σχολείο ύψους 6 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

0
82

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 εντάσσεται το έργο «Λύκειο Γαζίου», προϋπολογισμού 6.081.000,00 ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Το Λύκειο Γαζίου δυναμικότητας 360 μαθητών θα κατασκευαστεί στην περιοχή «Μεγάλος Λάκκος» του Δήμου Μαλεβιζίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2014.

Το κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Γαζίου αναπτύσσεται σε δύο επί μέρους κτίρια.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σχολικού συγκροτήματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας την οποία επιτυγχάνει καθότι τόσο το κτίριο Α όσο και το κτίριο Β έχουν σχεδιαστεί βάσει των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Το πρώτο κτίριο, τριών ορόφων, συνολικού εμβαδού 2.200 τμ περίπου,  θα εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες του σχολείου. Προβλέπεται να αναπτυχθούν 15 αίθουσες διδασκαλίας,  6 αίθουσες εργαστηρίων, χώροι διοίκησης και  χώροι εξυπηρέτησης μαθητών και γονέων.

Το δεύτερο κτίριο θα στεγάσει κυρίως τις ανάγκες άθλησης και εκδηλώσεων των μαθητών. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 650 τμ περίπου. Το ισόγειο του κτιρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – εκδηλώσεων είτε ως κλειστός χώρος άθλησης (γυμναστήριο). Στον Α όροφο στεγάζεται η βιβλιοθήκη με το αναγνωστήριο, χώρος ο οποίος παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως αίθουσα διαλέξεων ή σεμιναρίων ενώ αναπτύσσεται και ένα  εργαστήριο σχεδίου και αισθητικής αγωγής.

Στον  περιβάλλοντα χώρο του Λυκείου πέρα από τις απαραίτητες διαμορφώσεις προβλέπεται και η κατασκευή δυο υπαίθριων γηπέδων, ενός βόλεϊ και ενός μπάσκετ.

Το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος είναι πλήρως προσβάσιμο από Άτομα με Αναπηρίες.

econews

Σχόλια