Πλημμύρισε στα σκουπίδια η Άνδρος – «Ύποπτες» φωτιές σε κάδους

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πλημμύρισε στα σκουπίδια και πάλι η Άνδρος, με τα απορρίμματα να συσσωρεύονται στους δρόμους του νησιού τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr, μετά το κλείσιμο της χωματερής που λειτουργούσε παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο και την αδυναμία εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης, τους τελευταίους μήνες τα απορρίμματα μεταφέρονταν στη χωματερή της Φυλής, στην Αττική.

Όμως τα προβλήματα ξεκίνησαν και πάλι πριν από λίγες εβδομάδες, όταν το πλοίο της γραμμής βγήκε σε προγραμματισμένη επισκευή με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να στοιβάζονται στους κάδους του νησιού.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση επιδεινώθηκε, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις βραδινές ώρες οι κάδοι άρχισαν να πιάνουν φωτιά, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες των κατοίκων.

Οι εκκλήσεις για επίλυση του προβλήματος εντείνονται ενόψει Χριστουγέννων, καθώς οι κάτοικοι φοβούνται ότι τα κοντέινερ που έχουν επανεμφανιστεί τις τελευταίες μέρες δεν θα προλάβουν να συλλέξουν όλο τον όγκο των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους του νησιού.

econews

Σχόλια