Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: κατάργηση του ενιαίου τιμοκαταλόγου ζητά η ΡΑΕ

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την κατάργηση του ενιαίου τιμοκαταλόγου για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος, ζητά η ΡΑΕ από το ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, με το νέο σύστημα που εισηγείται η ΡΑΕ, το κράτος, αντί να ορίζει το τιμολόγιο, θα αποφασίσει ένα συγκεκριμένο ύψος επιδότησης, σε ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κάθε κατηγορία δικαιούχων του ΚΟΤ.

Την επιδότηση αυτή θα εισπράττουν οι προμηθευτές ρεύματος, ως αποζημίωση για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές που εντάσσονται στο ΚΟΤ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η γνωμοδότηση έχει ήδη σταλεί στο ΥΠΕΚΑ και υπάρχει περίπτωση η νέα μέθοδος εφαρμογής του ΚΟΤ να ανακοινωθεί μαζί με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 20 – 30 % φθηνότερο και κυμαίνεται σήμερα από 0,06452 έως 0,10397 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ανάλογα με την κατηγορία δικαιούχου και το ύψος της κατανάλωσης. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Η ΡΑΕ υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα που εισηγείται είναι απλούστερο στην εφαρμογή, ενώ δίνει κίνητρο στους δικαιούχους του ΚΟΤ να επιλέξουν τον προμηθευτή με το χαμηλότερο τιμολόγιο.

Σχόλια