Φωτοβολταϊκά: πιέζουν οι προθεσμίες – Φόβοι για ακύρωση αδειών

1
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την άδειά τους κινδυνεύουν να χάσουν περίπου 200 MW φωτοβολταϊκών επενδύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, καθώς το επόμενο διάστημα λήγει η προθεσμία 18 μηνών για την υλοποίησή τους.

Με βάση τη νομοθεσία, για να πουλήσουν το παραγόμενο ρεύμα στις προσυμφωνημένες τιμές, οι επενδυτές πρέπει να έχουν κατασκευάσει και «ηλεκτρίσει» τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση που δεν τηρήσουν την προθεσμία, η επένδυση θα πραγματοποιηθεί με χαμηλότερη εγγυημένη τιμή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ δείχνουν ότι από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2010 υπεβλήθησαν συμβάσεις για φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 200 MW, τα οποία ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν και η προθεσμία τους λήγει μέσα στο εξάμηνο από τις 31 Ιανουαρίου 2012 έως τις 31 Ιουλίου 2012.

Αυτό σημαίνει ότι όσα δεν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται, οριακά προλαβαίνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα για την αγοραπωλησία αδειών.

Αγοραστές είναι κατά κύριο λόγο μεγάλες εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα δανεισμού, ή ιδιώτες που έχουν ρευστό και μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί ακυρώνεται βρε παιδιά?? τι κάθεστε και γράφετε….αν περάσει το 18μηνο, απλά πάει σε νέο feed in tarif η τιμή. Μην γράφετε ανακρίβειες και πανικοβάλετε ο επενδυτικός κόσμος!

Comments are closed.