Ηράκλειο: Βιώσιμη κινητικότητα με 100 νέα ποδήλατα

0
44

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Στην ενίσχυση και αναβάθμιση του προγράμματος προώθησης του ποδηλάτου ως μέσο «βιώσιμης κινητικότητας» προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, με ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 100 σύγχρονα ποδήλατα για όλες τις ηλικίες.

Τα ποδήλατα παρουσιάσθηκαν από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον Υπεύθυνο Προγράμματος κ. Βαρδαβά Κώστα, στο Παγκρήτιο Στάδιο και αποτελούν δωρεά της οικογένειας Γιάννας και Θεόδωρου Αγγελόπουλου, οι οποίοι υιοθέτησαν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να συμβάλουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση της ποδηλασίας στον Δήμο Ηρακλείου.

Τα ποδήλατα θα διατίθενται στους πολίτες με δανεισμό από συγκεκριμένα σημεία παράδοσης και παραλαβής (οι θέσεις τους θα ανακοινωθούν), που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την πόλη.

Είναι ειδικά ποδήλατα για την πόλη με σύγχρονες προδιαγραφές, τα οποία πληρούν το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ14764 (Απαιτήσεις ασφαλείας και μέθοδοι δοκιμής ποδηλάτων τύπου Trekking και City για χρήση σε δημόσιους δρόμους) με δυνατότητα να χρησιμοποιούνται από άνδρες και γυναίκες και είναι επίσης εφοδιασμένα με καλαθάκι, φωτισμό και κλειδαριά ασφαλείας.

Παράλληλα με την παράδοση σε χρήση των νέων ποδηλάτων, ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά και στην αναβάθμιση των αντίστοιχων υποδομών στην πόλη, προκειμένου να διευκολύνεται η ποδηλασία με νέους σταθμούς παραλαβής και παράδοσης, χώρους στάθμευσης σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σε σημεία του παραλιακού μετώπου και αύξηση – βελτίωση των ποδηλατοδρόμων και της προσβασιμότητας.

Πλέον τούτου, για τις ανάγκες του Τοπικού Τμήματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, παραδόθηκαν στο υπεύθυνο του τμήματος από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και 4 ειδικά ποδήλατα Α΄ Βοηθειών, τα οποία θα βρίσκονται σε χρήση από εξειδικευμένο προσωπικό εντός της πόλης.

Τα ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με ειδικές αδιάβροχες τσάντες Α΄ Βοηθειών, σχάρα αποθήκευσης, φωτισμό, ενισχυμένα φρένα και κράνος.

econews

Σχόλια