Αυθαίρετα: ρεύμα με την πληρωμή του προστίμου

2
759

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Πράσινο φως» για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας στα αυθαίρετα κτίσματα, που έχουν υπαχθεί το νόμο 4014/2011, με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες τους καταβάλουν την πρώτη δόση του ειδικού προστίμου, άναψε το ΥΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του Νόμου 4014/2011 η ΔΕΗ έχει την υποχρέωση να προβαίνει σε ηλεκτροδότηση των κατασκευών που έχουν υπαχθεί στο νόμο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων.

Ειδικότερα:

– Σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 10 του νόμου, πραγματοποιείται η σύνδεση των κτηρίων αυτών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας μετά την καταβολή της α’ δόσης του ειδικού προστίμου. Για τη σύνδεση υποβάλλεται στη ΔΕΗ η βεβαίωση που εκδίδει το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), με την οποία πιστοποιείται η καταβολή της α’ δόσης και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης των βεβαιώσεων τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή από χθες, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.

Σε ό,τι αφορά την πρόοδο των δηλώσεων και των εσόδων στο πλαίσιο της ρύθμισης των αυθαιρέτων, το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης αυθαιρέτων προκύπτουν τα εξής:

-Ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 117.000.

-Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις αυτές φτάνουν τα 800 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 45,5 εκ. ευρώ.

– Το μέσο ύψος προστίμου είναι περίπου 7.500 ευρώ και το μέσο ύψος παραβόλου περίπου 800 ευρώ.

-Η μέση επιφάνεια ανά δήλωση είναι 57 τ.μ. κύριων χώρων και 27 τ.μ. βοηθητικών χώρων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα έχει επιταχυνθεί σημαντικά και με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών στη ρύθμιση, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος εισπράξεων μέσα στο 2011.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των πολιτών, στη ρύθμιση και λαμβάνοντας υπόψη την ευρύτερη οικονομική κατάσταση, το ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας της ρύθμισης μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2011, ενώ για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μηχανικών είναι διαθέσιμες υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και σειρά ερωτήσεων απαντήσεων για όλες τις ειδικές περιπτώσεις που έχουν περιέλθει στην γνώση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ.

econews

2 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ .ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΗΓΑ ΣΗ ΔΕΗ ΟΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ 6 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΡΕΥΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.

  2. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Πλήρωσα ολόκληρο το πρόστιμο, πήγα στη ΔΕΗ το χαρτί, αλλά δεν μου δίνουν ρεύμα, γιατί όπως μου είπαν αυτοί ακολουθούν τις δικές τους εγκυκλίους για την ηλεκτροδότηση ακινήτων και δεν έχουν έρθει νέες που να συμβαδίζουν με το νόμο 4014.

Comments are closed.