«Η Γη και εγώ» στο Πλανητάριο

1
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η θεωρία του χάους μας λέει ότι το φτερούγισμα μιας πεταλούδας στη Βραζιλία μπορεί να ξεκινήσει μια καταιγίδα στο Τέξας. Αν αυτό ισχύει, τότε τι θα γινόταν αν πετούσαν πάνω από 7 δισεκατομμύρια πεταλούδες;

Τι επίδραση έχει στη Γη η παρουσία 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων;

Η ανθρώπινη δραστηριότητα συχνά επιδρά αρνητικά στα διάφορα φυσικά συστήματα που αποτελούν τη ζωή στη Γη (κλίμα, οικοσυστήματα, βιοποικιλότητα). Η επίδραση αυτή γίνεται άμεσα αντιληπτή παρατηρώντας τις επιπτώσεις τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στο ίδιο μας το σώμα.

Η νέα ταινία (συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου και της εταιρίας Animonautes) που προβάλλεται στο Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ με τίτλο «Η Γη και εγώ», παρουσιάζει με απλό τρόπο σύνθετα ζητήματα και επιστημονικά δεδομένα που βοηθούν τον καθένα από εμάς να αναλογιστεί τις πράξεις του και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τη ζωή στον πλανήτη.

Η δομή της ταινίας αναπτύσσεται γύρω από τις θεματικές: φαινόμενο του θερμοκηπίου, κλιματική αλλαγή και φυσικές καταστροφές, κατανάλωση και παραγωγή ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση, αποψίλωση των δασών, μεταφορές, παραγωγή και μεταφορά τροφίμων, βιοποικιλότητα, ερημοποίηση και μόλυνση υδάτων, επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στο ανθρώπινο σώμα.

Η ταινία συνδέεται άμεσα με το μάθημα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είναι Ελληνικής παραγωγής και έχει διάρκεια 25΄.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.