Κυνηγοί επικηρύσσουν το λαθροθήρα που θανάτωσε την αρκούδα στην Καστοριά

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ανακοίνωση σχετικά με τη θανάτωση αρκούδα από λαθροθήρα στο νομό Καστοριάς (διαβάστε εδώ) εξέδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης.

Οι κυνηγοί καταδικάζουν το γεγονός και επικηρύσσουν τους δράστες με το ποσό των 2000 Ευρώ

Αναλυτικά, η ΚΟΜΑΘ ανακοίνωσε τα εξής:

“Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει την αποτρόπαια θανάτωση αρκούδας, που έγινε πρόσφατα στο Ν. Καστοριάς. Μετά την πληροφόρηση του περιστατικού το Δ.Σ. της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ αποφάσισε:

–      την άμεση υποβολή μήνυσης για παράνομη θανάτωση αρκούδας
–      την επικήρυξη του δράστη ή των δραστών με 2.000 Ευρώ, ως αμοιβή σε όποιον με τις πληροφορίες του οδηγήσει στη σύλληψη και οριστική τους καταδίκη

Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό της Πολιτείας προς την διερεύνηση των αιτίων που οδηγούν, ακόμα και σήμερα, στην θανάτωση αρκούδας και στην αναζήτηση λύσεων, σύμφωνα με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. Στην κατεύθυνση αυτή οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται και θα σταθούν συμπαραστάτες, παρέχοντας προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό”.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…
    Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει και άλλες παροιμίες που ταιριάζουν στην περίπτωση.
    Σίγουρα υπάρχουν άτομα που ξέρουν ποιός το έκανε άλλα κάνουν με μεγάλη επιτυχία την πάπια. Και άλλες φορές οι σύλλογοι επικήρυξαν (για να ρίξουν στάχτη στα μάτια) αλλά δεν έγινε τίποτε.
    Είπαμε: το να έχεις για χόμπυ σου τον θάνατο είναι σημάδι ψυχικής διαταραχής και αυτό ισχύει για όλους του κυνηγούς…

Comments are closed.