Πρόγραμμα «Ήλιος»: βασικός μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία

2
93

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μεγάλη επένδυση και βασικό μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Ήλιος» ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και τον δημοσιογράφο Αργύρη Δεμερτζή.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, πρόκειται για επένδυση ύψους 20 δισ. ευρώ, με ταυτόχρονες επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές για τη μεταφορά, κάτι που είναι επίσης πολύ σημαντικό για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην παρουσίαση του προγράμματος «Ήλιος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο υπουργός ΠΕΚΑ επισήμανε ότι το project έτυχε θετικής ανταπόκρισης, όσο από Ευρωβουλευτές, όσο και από τον Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Ενέργειας, τον κ. Oettinger, οποίος ήταν παρών και μίλησε για τη σημασία του σχεδίου για την ενοποίηση της ενεργειακής αγοράς στην Ευρώπη, και για την Ελλάδα και για τις βόρειο-ευρωπαϊκές χώρες.

«Έχουμε προχωρήσει πολύ. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει αναφορά στο σχέδιο «Ήλιος» στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής. Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μιλάμε με κυβερνήσεις, κυρίως με τη γερμανική, για να μπορέσουμε να υπογραφεί κι ένα μνημόνιο συνεργασίας, μέχρι το τέλος του έτους», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

econews

2 Σχόλια

  1. Ο αποτυχημένος ο Παπακωσταντίνου θεωρεί μοχό ανάπτυξης το «Ήλιος» αλλά για ποιούς;
    Για τους Γερμανούς ή για την Ελλάδα;
    Γιατί στο πρόγραμμα «Ήλιος» είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ελλάδα θα βάλει τις εκτάσεις στις οποίες οι Γερμανοί θα απλώσουν Γερμανικά φωτοβολατϊκά, θα εκμεταλλεύονται την ενέργεια πουλώντας την στην Γερμανία, και ή Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ενέργεια, ούτε χρήματα.

Comments are closed.