Ρήμαξαν τα δάση οι λαθροϋλοτόμοι

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αυξάνονται τα περιστατικά παράνομης κοπής δέντρων, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται στα καυσόξυλα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες θέρμανσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, μόνο το Δασαρχείο Λάρισας έχει κατάσχει φέτος περισσότερους από 140 τόνους παράνομων καυσόξυλων, από διάφορα είδη δέντρων, μεταξύ των οποίων οξιές, βελανιδιές, πλατάνια κλπ.

Πίσω από την παράνομη υλοτόμηση βρίσκονται οργανωμένα συμφέροντα που ρημάζουν τη φύση με στόχο το οικονομικό κέρδος από την εμπορία, όμως φέτος σημειώνονται κρούσματα και από πολίτες που κόβουν ξύλα για να λύσουν το πρόβλημα της θέρμανσης.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το δασαρχείο διεξάγει σχεδόν καθημερινά  επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των λαθροϋλοτόμων.

Σημειώνεται ότι εκτός από την παράνομη υλοτομία, κάποιος μπορεί να αποκτήσει καυσόξυλα με νόμιμο τρόπο, υποβάλλοντας αίτηση στο αρμόδιο δασαρχείο.

Το δασαρχείο θα του υποδείξει την τοποθεσία, απ’ όπου, συνοδεία δασοφύλακα, μπορεί να μαζέψει ξερά ξύλα ή ξυλεία που βρίσκεται καταγής.

econews 

Σχόλια